top of page

Güvenlikte sonuç odaklı performansı önemsiyoruz.

Güvenlik; insanın temel ihtiyaçları arasında yer alıyor. Nasıl insanlar için temel bir ihtiyaç ise, şirketler ve tüzel kişilikler içinde aynı derecede temel bir kavramdır. Şirketler; çalışanlarını, mal varlıklarını, kurumsal imajlarını güvenlik kavramının üzerine inşa edebilirler. Sadece inşa etmek yetmeyebilir, aynı şekilde sürdürülebilir olması amaçlanır. Bu sayede şirketler, faaliyetlerini uzunca yıllar yürütebilirler. Biz, Şirket olarak güvenlik hizmetinde daha çok sonuç odaklı performansları önemsiyoruz. Sanırım bu da şirket kültürü ile doğrudan alakalı... Hizmet aldığımız güvenlik şirketinin güçlü ve uzman yanını mutlaka görmek istiyoruz. Aynı zamanda, bilginin ve tecrübenin davranışlara ve uygulamalara profesyonel şekilde yansıdığını da görmek istiyoruz. Biz bir FMCG şirketi olarak olarak sektör lideriyiz. Bu, zamanla bizim tüm tedarikçilerimizde de aradığımız bir özellik haline geldi. Güvenlik sektörünün saygın firmaları arasında, kapsamlı bir ihale düzenledik. İhalemize katılanlar arasından bazı uygulamaları ile ayrışan şirketler oldu. Yapısı gereği şirketimiz yaygın bir halde faaliyet göstermektedir. Hizmet alacağımız şirketin de yönetsel ve operasyonel anlamdaki Bölge yapılanması ihtiyaçlarımıza karşılık gelmeliydi. Yaygın hizmet verebilme özelliği başvuran Güvenlik Şirketleri açısından ayrışmanın önemli bir unsuru oldu.

Sektörde hizmet veren Güvenlik şirketleri 5188 Güvenlik Kanunu’ndan kaynaklanan zorunluluklar çerçevesinde hemen hemen aynı hizmetleri veriyorlar. Uygulamalar nerede ise standart hale gelmiş durumda. Birçok uygulama yaygın halde tüm şirketler tarafından kullanılıyor. İyi veya kötü şirket ayrımından ziyade bize ve yapımıza en iyi uyumu sağlayan şirket ile çalışmayı daha akılcı buluyoruz. Bu noktada diğerlerinden farklı olarak tercihimizdeki en büyük unsur teknolojiyi en etkin şekilde kullanan Smart-M ile bizi tanıştırması oldu. “Smart-M güvenlik sektöründe devrim sayılabilecek bir uygulama” Smart-M uygulamaları veya dijital devriye kayıt ve raporlama uygulamaları son dönemde güvenlik sektörüne yapılan en önemli katkıdır.

PDA üzerinden yapılan uygulamalar değişik sektörlerde değişik amaçlar için kullanılıyor. Böyle bir yazılımın güvenlik için anlamını ancak güvenlik işini tanıyanlar anlayabilirler. Devriye ölçme ve değerlendirme yöntemleri ile sadece devriyenin yapılıp yapılmadığını veya o devriyede herhangi bir olumsuzluk tespit edilip edilmediğini, en fazla devriye bittikten sonra bir raporlama isterseniz (ki birçok şirket pratiğinde böyle bir uygulama bulunmamakta) görme şansınız olabilir. Smart-M sayesinde bize devriyenin zamanı ve tüm tespitler anında raporlanıyor. Ayrıca Smart-M üzerinde devriye esnasında güvenlik görevlisi için atadığınız görevlerin yapılıp yapılmadığından emin olabiliyorsunuz. Bu sayede daha kaliteli ve verimli bir devriye hizmeti almış oluyorsunuz. Aslında sayfalar dolusu anlatılabilecek faydaları bir yana, bu neredeyse güvenlik sektöründe devrim sayılabilecek bir uygulamadır diye düşünüyorum. Biz Smart teknolojisini tüm birimlerimizde efektif olarak kullanıyoruz. Standartlarımız dışına çıkan uygulamaları merkezi olarak da kontrol edebilmek ve eş zamanlı olarak da müdahale etmek gibi faydaları mevcut. Teknolojinin bütün unsurlarının yardımcı eleman olarak kullanılması elbette bir bütün olarak güvenlik hizmetlerinin kalitesini de artırıyor. Ama her sektörde olduğu gibi değişmez unsur insandır. Teknoloji, onu doğru uygulayabilen ve sonuçları doğru değerlendirebilen insanların elinde sisteme değer katabilir. Göreceli olarak sektörde yeni olan bu uygulamalar zamanla daha etkin olarak kullanılabilecektir diye düşünüyorum. Yetişmiş eleman ve müşteri ile senkronizasyon halen teknolojik sistemlerin gelişme fırsat alanları olarak bekliyor.”

- Kaan BAL

CCI (Coca Cola International)

Coca Cola Regional Corporate Affairs Director

bottom of page